3 ideeën voor een last-minute surprise

Oh jee! Helemaal vergeten: je moet nog een surprise maken. En overmorgen is het al 5 december! Niet getreurd, wij geven je drie ideeën voor een snelle en betaalbare last-minute surprise.

Dit simpel te maken drietal kost je in totaal hooguit € 2,50 (en een paar zweetdruppels) per stuk. Wedden dat ze je veel applaus opleveren?

Toffe slof

Moet je een surprise maken voor een echte voetballiefhebber? Of juist een wandelaar? Met deze toffe slof kun je alle kanten op.

Toffe slof def

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig?

  • Een ongesneden brood
  • Een paar veters
  • Karton
  • Een schaar en een mes

Zo ga je te werk

Ga naar de bakker of de supermarkt en koop een ongesneden brood.
Snijd met een mes een gat in de linker- of rechterbovenkant van het brood en haal er daarna zoveel mogelijk deeg uit. Prik vervolgens in twee rijen met aan beide kanten 6 tot 8 gaatjes op de plek waar de veters moeten komen. Rijg vervolgens de veter erdoorheen en maak een mooie, diplomawaardige strik.

Je kunt de schoen nog verfraaien met een logo van een bekend schoenenmerk. Ik koos voor de Swoosh van Nike.

Bron: Knutselidee.nl

Het geheime boek

Wat is er spannender dan het verstoppen van een (klein) pakje in het boek van Sinterklaas? Het is heel eenvoudig om te maken, mits je een dik boek in huis hebt dat je al hebt uitgelezen. Anders kun je op een rommelmarkt of bij een kringloopwinkel vast ook wel een mooi exemplaar vinden.

Boek-van-Sint-def

 

 

 

Wat heb je nodig?

  • Een oud, dik boek
  • Lijm
  • Een schaar of een mes

Zo ga je te werk

Sla het boek open en teken in het midden van de bladzijde een ruimte waar je cadeau in past. Vervolgens snijd je op iedere vervolgpagina een zelfde ruimte uit. Zo ontstaat langzamerhand een ‘geheim’ gat. Daarin kun je je cadeautje leggen, eventueel vergezeld van een gedicht.

Je maakt het helemaal af door het boek van een speciaal sinterklaasboekkaft te voorzien!

Bron: Knutselidee.nl

Cactus

Een simpel cadeau, maar wel erg grappig.

Cactus-def

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig?

  • Een lege bloempot
  • Stuk steekschuim
  • Cocktailprikkers

Zo ga je te werk

Neem een lege bloempot en versier die eventueel aan de buitenkant. Ook heb je een stuk steekschuim nodig. Dat is al groen, dus hoef je het alleen maar in de vorm van een cactus te snijden.

Breek de cocktailprikkers doormidden en steek ze met de gebroken kant in het schuim. Klaar is je cactus. Een cadeau voor een prikkie!

Bron: Knutselidee.nl

 

Heb je zelf ook een briljante, betaalbare en snel te maken surprise-idee? Deel ze met ons via onze Facebookpagina.