Zak van Sinterklaas

De 5 leukste sinterklaas-apps (die stiekem ook heel handig zijn voor ouders)

Een app voor het weer, voor het bekijken van de files in het land, voor het doen van de boodschappen en natuurlijk voor… Sinterklaas! In dit digitale tijdperk kunnen apps over de goedheiligman niet ontbreken.

Nationaal Fonds Kinderhulp heeft de leukste op een rij gezet. Sommige apps bestaan uit grappige spelletjes en met andere wordt het weer een eitje om een goed gedicht in elkaar te zetten. Zo’n Sinterklaas-app is dus niet alleen voor de kinderen een fijne uitvinding.

1. De Club van Sinterklaas

Deze app hoort bij de gelijknamige tv-serie en is de meest uitgebreide in zijn soort. Je vindt er niet alleen spelletjes, maar ook filmpjes met het dansje (ieder jaar wordt er weer een nieuw dansje bedacht dat kinderen thuis kunnen oefenen), liedjes om mee te zingen, afleveringen van de serie en het is zelfs mogelijk om de enige echte Sinterklaas een e-mail te sturen.

Nu willen we natuurlijk niet aanzetten tot digitalisering van de kinderen, maar deze app zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor die net iets te lange en daardoor enorm chaotische autoritjes.

Beschikbaar voor Android: ja
Beschikbaar voor iOS: ja

2. Rijmen en dichten zonder je hemd op te lichten

Ieder jaar is het weer hetzelfde liedje. Omdat de Sint al zijn aandacht aan de kids wil besteden, moeten de volwassenen het zelf maar uitzoeken. Logisch natuurlijk, het is ten slotte een kindervriend, maar het is wel jammer dat jij je hoofd weer moet breken op iets dat rijmt op twaalf.

Gelukkig is ook daar een app voor. Voor Apple gebruikers staat ‘Rijmpiet’ klaar. Hiermee kan je niet alleen op zoek naar het perfecte rijmwoord, maar je kan ook een heel gedicht samenstellen. Zelf maken is natuurlijk altijd leuker, maar mocht je er echt niet uitkomen, dan bestaat er dus nog een hulpmiddel.

Ook mensen met een Android-toestel staan er niet alleen voor. ‘Gedichten van Sinterklaas’ helpt je graag een stapje verder.

Beschikbaar voor Android: Gedichten van Sinterklaas
Beschikbaar voor iOS: Rijmpiet

3. Bellen met Sinterklaas

Het is waarschijnlijk de droom van ieder kind: bellen met Sinterklaas! Deze app maakt dat mogelijk. Door vooraf wat persoonlijke informatie in te vullen, weet de Sint precies wat hij tegen jouw kleintje moet zeggen. Ook kan er een sms worden gestuurd en is het mogelijk om een voicemail voor de goedheiligman achter te laten. Met pakjesavond heeft de app nog een speciale verrassing: de Sint weet precies waar alle cadeaus liggen verstopt en geeft hints om de kinderen op weg te helpen.

Beschikbaar voor Android: ja
Beschikbaar voor iOS: ja

4. Lootjes trekken

Ieder jaar een geschikte datum vinden om lootjes te trekken is soms nog moeilijker dan het plannen van het heerlijke avondje zelf. Gelukkig is dat probleem met ‘Lootje’ opgelost. Je vult alle deelnemers in, de app gaat aan het werk en iedereen die meedoet, krijgt vanzelf een naam. Deze blijft maar even in beeld staan, waardoor niemand bij elkaar kan kijken wie wie heeft. En dan kan het knutselen beginnen!

Beschikbaar voor Android: ja
Beschikbaar voor iOS: nee

5. Zie de maan schijnt door de bomen

Door de jaren heen zijn er al veel verschillende liedjes de revue gepasseerd, maar toch blijven de echte klassiekers het leukst. Mocht je alsnog behoefte hebben aan wat afwisseling, dan bestaan daar tegenwoordig gelukkig ook apps voor.

Naast een breed scala aan muziek heeft ‘Sinterklaasliedjes’, zoals de app heet, nog meer te bieden. Zo staan er leuke voorleesverhalen in en vind je er lekkere Sinterklaasrecepten.

Beschikbaar voor Android: ja
Beschikbaar voor iOS: ja

Weet jij nog een leuke app? Laat het ons weten op onze facebookpagina!