sinterklaascadeau via Actie Pepernoot

54.576 kinderen een sinterklaascadeautje dankzij Actie Pepernoot

Het is 4 december en dat betekent dat het morgen eindelijk zover is: Pakjesavond! Hoewel we nog een nachtje moeten slapen, vond vandaag de grote finale van Actie Pepernoot plaats op het Veronicaschip in Amsterdam. Samen met de VriendenLoterij en Radio Veronica kwamen wij in actie om zoveel mogelijk kinderen een sinterklaascadeautje te bezorgen. En met succes! Want dit jaar genieten 54.576 kinderen dankzij Actie Pepernoot van een echte Pakjesavond!

Als je opgroeit in armoede, hoef je geen extraatjes te verwachten. Gelukkig is er dan altijd nog Sinterklaas om je verlanglijstje naar te sturen. Want Sinterklaas is er toch voor alle kinderen? Je kunt een kind niet uitleggen dat Sinterklaas stilletjes je huisje voorbij rijdt en daarom zet Kinderhulp zich samen met de VriendenLoterij en Radio Veronica met Actie Pepernoot in voor deze kinderen!

Ieder kind verdient een sinterklaascadeautje

Met Actie Pepernoot zetten wij ons in voor de 400.000 kinderen die in ons land in armoede opgroeien en geen Sinterklaas kunnen vieren. Dit jaar organiseerden we voor de 16e keer ‘Actie Pepernoot’. Vorig jaar ontvingen 51.084 kinderen dankzij Actie Pepernoot een cadeautje en dit jaar is dit aantal opnieuw overstegen!

Jan Wezendonk, directeur van Kinderhulp: “Het is fijn dat we met Actie Pepernoot elk jaar weer een grote groep kinderen een mooie Sinterklaasavond kunnen bezorgen. Dit zijn kinderen die gedurende het jaar weinig leuks hebben om naar uit te kijken. En deze groep wordt alsmaar groter en groter. Daarom is het belangrijk dat we ons blijven inzetten voor de kinderen voor wie het vieren van Sinterklaas vaak niet mogelijk is.”

De grote finale van Actie Pepernoot vond plaats op het Veronicaschip in Amsterdam. Benieuwd hoe deze dag verliep? Bekijk dan onderstaand filmpje!

Bedankt!

De VriendenLoterij en Radio Veronica hebben ons dit jaar gesteund bij Actie Pepernoot. Kinderhulp ontvangt sinds 1999 een jaarlijkse schenking van de VriendenLoterij. Onder andere met deze bijdrage zorgen we er jaarlijks voor dat 50.000 kinderen in Nederland toch Pakjesavond kunnen vieren. Sinds twee jaar zet ook Radio Veronica’s Veroniklaas zich in voor Actie Pepernoot. Veroniklaas is de afgelopen weken door het land getrokken om aandacht te vragen voor de actie. Vandaag voerde hij zijn laatste opdracht uit door een special guest, namelijk Waylon, mee te nemen naar de speciale live-uitzending op het Veronicaschip.

Wij willen de VriendenLoterij en Radio Veronica heel hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van Actie Pepernoot!