Fleur viert voor het eerst Pakjesavond

Fleur (6) voor het eerst een echte Pakjesavond

De weken voor 5 december staat op school alles in het teken van Sinterklaas. Er worden pietenmutsen gemaakt, sinterklaasjes geverfd, liedjes ingestudeerd en in de kring wordt verteld over wat er vanochtend ineens in je schoen zat. Wat spannend! Om nog maar te zwijgen over de voorbereidingen voor Pakjesavond. Voor Fleur (6) is het Sinterklaasfeest een beetje gek. Er zit eigenlijk nooit wat in haar schoen en ze krijgt ook geen cadeautjes op 5 december.  Weet de Sint eigenlijk wel waar ze woont?

Fleur is enig kind en woont samen met haar moeder. Met haar vader is vlak na haar geboorte het contact verbroken. Fleur en haar moeder zijn sindsdien op elkaar aangewezen. Het is niet altijd makkelijk voor Fleurs moeder om de eindjes aan elkaar vast te knopen. Haar ex-man heeft haar met flinke schulden achtergelaten en ze zit al jaren in de schuldsanering. Ze kan haar hoofd amper boven water houden en al helemaal als de maand december nadert. De feestdagen benauwen haar. De teleurstelling op het gezichtje van haar dochter als er geen cadeautjes zijn op 5 december, doet haar veel pijn.

Fleurs moeder wil niets liever dan haar een onvergetelijk avond bezorgen, mét cadeautjes, zodat zij ook een keer op school vol trots kan vertellen over haar pakjesavond. Help jij haar?*

* wegens privacy wordt er een andere naam en foto gebruikt