Brief aan Sinterklaas

Brief aan Sinterklaas: 8 schrijftips

Sinterklaas is met de stoomboot vol met cadeautjes weer naar Nederland gekomen. Met veel plezier wil hij alle kinderen cadeautjes geven en genieten van alle gezelligheid. Om de Sint extra jarig te laten voelen op 5 december kun je liedjes voor hem zingen, een wortel in je schoen doen voor Amerigo of een persoonlijke brief aan Sinterklaas schrijven!

Wist je dat hij het geweldig vindt om brieven van kinderen te krijgen? Maar hoe schrijf je een leuke en goede brief aan Sinterklaas en naar welk adres stuur je de brief? Natuurlijk wil je een verlanglijstje meesturen, maar je wilt ook zoveel meer zeggen tegen de Sint. Wij geven je een paar tips voor het schrijven van een brief aan Sinterklaas.

1. Lieve of beste Sint

Als eerste spreek je de Sint aan met lieve Sinterklaas of beste Sint. Dat komt heel vriendelijk over op Sinterklaas en hier houdt hij van!

2. Vraag hoe de reis van Sinterklaas was

De Sint heeft een lange reis achter de rug en daarom is het wel zo netjes om te vragen in de brief of hij een goede reis heeft gehad. Vraag bijvoorbeeld of Amerigo lief is geweest of hoe het weer onderweg was.

3. Feliciteer de Sint

De verjaardag van de Sint is eigenlijk op 6 december, maar we vieren het tijdens Pakjesavond op 5 december. Een groot feest met hopelijk veel cadeautjes. Laat de Sint zich extra jarig voelen door hem alvast te feliciteren in de brief en hem een fijne dag toe te wensen.

4. Vertel hoe braaf je bent geweest dit jaar

Wie zoet is krijgt lekkers! Daarom is het heel belangrijk om te vertellen in de brief hoe braaf jij afgelopen jaar bent geweest. Zeg bijvoorbeeld dat je jouw kamer hebt opgeruimd, dat je goed je best hebt gedaan op school of dat je lief bent geweest voor je ouders.

5. Schrijf niet te veel

De Sint houdt van brieven, maar hij is natuurlijk heel druk in deze tijd. Denk er daarom aan dat het niet een te lange brief wordt.

6. Verras de Sint: knip en plak

De Sint houdt zelf ook erg van verrassingen en hij vindt het altijd leuk als brieven mooi zijn opgemaakt. Bijvoorbeeld met foto’s van jezelf of knipsels van cadeautjes die je graag wil hebben. Of maak je brief in de vorm van een mijter of paard. Dit valt ook nog eens extra goed op!

7. Vergeet je verlanglijstje niet!

Houd nog wat ruimte over voor je verlanglijstje. Dit kun je ook op een apart papiertje schrijven. Schrijf op welke dingen je graag wil hebben. Vraag niet te veel, want voor de andere kinderen moet er natuurlijk ook nog wat over blijven.

8. Postzegel erop en post de brief aan Sinterklaas

Sluit de brief aan Sinterklaas af met je naam en adres. Zo weet de Goedheiligman wie jij bent en waar je woont. Dan hoeft hij het niet allemaal op te zoeken in het grote boek. Erg gemakkelijk voor Sinterklaas dus! Stop de brief in een envelop en plak er een postzegel op. Nu hoef je alleen nog maar de naam en het adres van de Sint op de envelop te zetten. Dat is:

Sinterklaas

Sinterklaashof 1

5670 AJ Nuenen

Door alle drukte met de voorbereidingen is de Sint vergeten postzegels in te slaan voor de antwoordbrieven. Wil je daarom een extra postzegel meesturen in de envelop? Ga nu op zoek naar een brievenbus in de buurt en post de brief!

Sinterklaas kijkt erg uit naar alle brieven en gaat zijn best doen om alles te beantwoorden. Wie weet krijg jij voor 5 december wel een brief van Sinterklaas terug!