Zak van Sinterklaas

Geen geld voor Sinterklaas? 5 tips om het te vieren!

Heb je geen geld te besteden en wil je toch Sinterklaas vieren met de kinderen? Wij geven je tips hoe je Sinterklaas kunt vieren zonder dat het geld gaat kosten. Bijvoorbeeld met gratis cadeautjes en goede afspraken over wanneer de schoen wordt gezet. Zo kan iedereen genieten van het feest en een heerlijke Pakjesavond op 5 december beleven.

Sinterklaas is elk jaar een groot feest dat door duizenden kinderen en volwassenen wordt gevierd. Vanaf de intocht tot 5 december worden er veel liedjes gezongen, gedichten geschreven en gezellige spelletjes gespeeld. Wij geven je vijf tips om zonder geld, toch cadeautjes aan de kinderen te geven voor het sinterklaasfeest.

1. Kijk in supermarkten en winkels voor gratis acties

Bij bijna alle supermarkten en ook veel andere winkels kunnen kinderen gratis hun schoen zetten. Hier staat vaak wel tegenover dat de kinderen een kleurplaat inkleuren. De winkels zorgen dat er een leuk cadeau in de schoen wordt gedaan en dit kost je geen geld. Kijk dus snel bij een supermarkt in de buurt of er sinterklaasacties zijn.

2. Zoek eens op zolder naar gratis cadeautjes

De zolder is vaak een plek waar veel oude spullen liggen. Spullen van vroeger of dingen die niet meer worden gebruikt. Misschien zit er nog wel speelgoed tussen van lang geleden waar de kinderen nog mee kunnen spelen. Bijvoorbeeld Lego, poppen, treinen of speelgoedautootjes. Stof het af, pak het in en je hebt een geweldig gratis cadeautje voor Sinterklaas. Een kind kan namelijk heel blij worden van oud speelgoed dat nog goed is te gebruiken.

3. Ga op zoek naar gratis tweedehands speelgoed

Op internet wordt veel gratis speelgoed aangeboden. Dit is natuurlijk wel vaak tweedehands, maar nog goed te gebruiken voor de kinderen en ideaal voor sinterklaascadeautjes. Zo bespaar je gemakkelijk veel geld voor een cadeau en wordt Pakjesavond toch nog een feest. Zoek naar gratis speelgoed via bijvoorbeeld Google of Marktplaats. In de meeste gevallen moet het wel zelf worden opgehaald bij de aanbieder.

4. Maak zelf cadeautjes voor Sinterklaas

Een heel ander en creatief idee is om de cadeautjes zelf te maken voor Sinterklaas. Behalve een paar spullen die je al in huis hebt, kost dit je geen geld. Iets zelf maken kan op heel veel verschillende manieren, je kunt het zo gek niet bedenken. Voor de cadeautjes kun je glazen potjes, oude kleding of kraaltjes en touw gebruiken die nog ergens in een doos liggen. Voor cadeau-ideeën is er ook genoeg te vinden op internet. Kijk bijvoorbeeld eens op Pinterest om inspiratie op te doen. Misschien ken je wel iemand uit je vriendenkring of buurt die graag breit of knutselt. Vraag dan eens of hij of zij iets voor jouw kinderen kan maken.

5. Wanneer schoen zetten? Maak afspraken!

Je kunt aan kinderen niet uitleggen waarom een schoentje leeg blijft. Want vindt Sinterklaas dan dat ze stout zijn geweest als hun schoen leeg is? Het is belangrijk dat je duidelijke afspraken maakt over wanneer de kinderen hun schoen mogen zetten. Spreek bijvoorbeeld af dat de kinderen hun schoen alleen op de zaterdagen mogen zetten die de Sint in het land is. Leg uit dat de Goedheiligman bij alle kinderen in Nederland cadeautjes brengt met zijn paard en daardoor niet iedere dag langs kan komen.

Met deze tips kun je Sinterklaas vieren zonder geld voor cadeautjes uit te geven. Want ieder kind verdient een onvergetelijke 5 december!