Goedkope spelletjes voor in de schoen

Bord- en gezelschapsspelletjes zijn weer helemaal terug! Een spelletje spelen is gezellig, leuk en vaak leerzaam. We geven graag voorbeelden van leuke én voordelige spelletjes. Goed voor iedere schoen.

Jong en oud vermaakt zich opperbest met een ‘gewoon’ kaartspel. Schoppen aas, harten 9 en klaver 4 bieden veel vertier (hoppa, meteen ook een tip voor een dichtregel). Een dambord, mikado of kwartetspelletje doen het ook altijd goed, maar er zijn natuurlijk ook volop ‘moderne’ spellen. We zetten een aantal op een rij, die rond de 10 euro kosten. We hebben gekeken of het spel online te verkrijgen is bij minstens 3 winkels.

Qwixx

qwixxEen fascinerend en vernieuwend dobbelspel. Een spel ook nog eens dat je heel vlot kunt spelen (en daarna nog een keer en nog een keer). Verslavend, dat is het. De bedoeling is om gekleurde en witte dobbelstenen zo te combineren, dat je zoveel mogelijk getallen kunt wegstrepen.

Het leuke van Qwixx is dat iedereen iedere beurt actief meespeelt. Ook als je niet hebt gegooid.

Dolfje Weerwolfje Spellingskwartet

Van de succesvolle kinderboekenserie is niet alleen een film gemaakt, er zijn ook Dolfje Weerwolfje-spellen. Wij kozen voor het Spellingskwartet: leuk voor kinderen vanaf 7 jaar om te leren spellen.

Smart Games IQ Blox

smart games iq bloxEr zijn veel verschillende Smart Games. Wij kozen voor IQ Blox. Voordeel van deze spelletjes is dat ze ook alleen gespeeld kunnen worden.

Bij IQ Blox is het de bedoeling om met de gekleurde puzzelstukjes steeds weer andere figuren te maken. Telkens is er maar één oplossing mogelijk.
Het motiveert de creativiteit en stimuleert het ruimtelijk inzicht van de speler.

Beverbende

Een geheimzinnig kaartspel, waarbij slim ruilen en spelen van kaarten belangrijk is. Een spelletje duurt rond de 20 minuten en het kan gespeeld worden met 2 tot 6 spelers. Ideaal voor families en kinderen leren het ook snel. Wie de minste strafpunten heeft, wint de ronde.

Nog een extra tip!

Kijk eens op Marktplaats of vergelijkbare sites. Of ga naar een kringloopwinkel. Daar vind je voor een klein bedrag vaak hele leuke spelletjes. Een extra-extra tip: denk ook eens aan de reisedities van verschillende spellen. Die zijn een stuk goedkoper dan het origineel, maar bieden net zo veel plezier!

Heb je ook een fijn, goedkoop spelletje dat ideaal is als schoencadeautje? Laat het weten op onze Facebook-pagina!