Meiden in actie 'ieder een pepernoot'

Hulpstrooiers in actie: ‘Ieder een pepernoot!’

Nog ruim een week en dan is het eindelijk Pakjesavond! Helaas zijn er duizenden kinderen die niet uitkijken naar Pakjesavond, zij krijgen namelijk nooit een cadeautje van de Sint. Toen de 13-jarige Amber en Alana dit hoorden, kwamen ze meteen in actie in voor Actie Pepernoot!

De twee vriendinnen vinden dat ieder kind in Nederland een sinterklaascadeautje moet krijgen. Om dit mogelijk te maken, starten ze de actie ‘Ieder een pepernoot!’

Heitje voor karweitje

Amber en Alana voeren – onder de naam Hulpstrooiers – klusjes uit in de gemeente Amersfoort. Ramen lappen, grasmaaien of oppassen; de meiden draaien nergens hun hand voor om! Voor elk klusje vragen zij een klein bedrag, wat ten goede komt aan Actie Pepernoot. Op deze manier dragen zij bij aan het mogelijk maken van Pakjesavond! De eerste klus zit er inmiddels op. Amber en Alana hebben maar liefst 625 servetten gevouwen en hiermee hebben ze al 20 euro opgehaald voor Actie Pepernoot!

Amber en Alana vragen jouw hulp

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Actie Pepernoot zijn natuurlijk veel klusjes nodig. Alana legt uit waarom het zo belangrijk is dat er veel geld wordt ingezameld.

Alana: “Een groot deel van de Nederlanders heeft een fijne, leuke sinterklaas. schoentje zetten, liedjes zingen, verlanglijstjes maken, en héél veel cadeautjes krijgen. Fijn gevoel is dat, toch? Helaas geld dit niet voor iedereen. Er zijn kinderen die nog nooit hun schoen hebben kunnen zetten. Wist Sinterklaas niet waar ze wonen? Hebben ze niet gezongen? Is sinterklaas de sleutel kwijt? Nee! Sinterklaas heeft niet genoeg geld voor alle kindjes. Wij willen sinterklaas graag steunen door geld in te zamelen, zodat die arme kindjes WEL wat in hun schoen krijgen, en nog belangrijker, een leuke pakjesavond hebben met hun familie. Wilt u ons helpen? Bekijk dan snel onze teampagina voor meer informatie.”

Woon jij in de gemeente Amersfoort en heb je nog een klusje dat gedaan moet worden? Twijfel niet en schakel de hulp van de meiden in. Zo maken we samen met jou Pakjesavond mogelijk!