Intocht Sinterklaas

Intocht van Sinterklaas live op tv

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint! De cadeautjes zijn ingepakt en de stoomboot is onderweg naar Nederland. De Sint komt zaterdag in het land met zijn paard Amerigo. De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar in Meppel. Dat betekent een groot feest met leuke spelletjes, veel sinterklaasliedjes, heerlijke pepernoten en daarna natuurlijk Pakjesavond op 5 december. Ga jij ook kijken?De intocht van Sinterklaas is zaterdag 14 november in Meppel

Het is nog wel een paar nachtjes slapen, maar op zaterdag 14 november 2015 gaat het echt gebeuren. Dan vaart de Goedheiligman over de grachten van Meppel en komt aan in de binnenstad. De intocht van de Sint kun je op deze dag live volgen op tv vanaf 12.00 uur bij NPO 3. Het Sinterklaasjournaal doet uitgebreid verslag van de aankomst in de stad in de provincie Drenthe. Zijn de liedjes bij jou thuis al ingestudeerd om samen met duizenden kinderen en volwassenen te zingen en dit feest groots te vieren?

Verlanglijstje en surprises maken

De intocht van Sinterklaas betekent ook: verlanglijstje maken, schoen zetten en lootjes trekken! En ook dat je alvast begint met ideeën opdoen voor surprises en gedichten. Want cadeautjes krijgen en de gezelligheid zijn het leukste van het Sinterklaasfeest.

Actie Pepernoot: Sinterklaas voor iedereen!

Niet iedereen kan genieten van cadeautjes en gezelligheid. Veel kinderen kunnen geen Sinterklaas vieren, omdat ze er thuis simpelweg geen geld voor hebben. Onze Actie Pepernoot zorgt ervoor dat deze kinderen wel kunnen genieten van Pakjesavond. Nationaal Fonds Kinderhulp organiseert deze actie jaarlijks om zoveel mogelijk kinderen die te maken krijgen met armoede ook een mooi feest te geven. Dit kunnen wij al voor 50.000 kinderen doen, dankzij een bijdrage van de VriendenLoterij. Met jouw hulp geven we nog meer kinderen een geweldige Sinterklaas. Help jij mee om deze kinderen een onvergetelijke 5 december te bezorgen?