Kyra op schoot bij Sinterklaas

Kyra (7) schrijft een onbeantwoorde brief aan Sinterklaas

Als er thuis geen geld is voor leuke dingen, dan stuur je toch gewoon een brief naar Sinterklaas? Veel kinderen hebben hun verlanglijstje al klaar liggen en kijken vol verwachting uit naar Pakjesavond. Kyra (7) niet, want ze denkt dat Sinterklaas haar lijstje nooit krijgt. Er zit namelijk nooit iets in haar schoen.

Op 3-jarige leeftijd verloor Kyra haar vader. Zij en haar moeder kregen een enorme klap te verwerken, ook financieel. Moeder moet iedere maand weer haar best doen om de eindjes aan elkaar te knopen en is hier enorm verdrietig over. Vooral omdat ze Kyra altijd nee moet verkopen als ze om iets vraagt. Want daar is geen geld voor. Met Pakjesavond probeert ze het toch altijd gezellig te maken, door bijvoorbeeld samen een spel te doen en warme chocomelk te drinken. Maar wat ze Kyra niet kan uitleggen, is waarom zij nooit iets krijgt op 5 december. Als enige uit de klas.

Kyra’s moeder wil niets liever dan haar eens een echte Pakjesavond te bezorgen, mét cadeautjes! Zodat ze ook eindelijk op school kan meepraten over de cadeautjes. Help jij haar?

* wegens privacy wordt een andere naam en foto gebruikt