Niek maakt vol verwachting verlanglijstje

Niek (7) z’n hartje klopt niet meer vol verwachting

Voor veel kinderen is december één van de leukste maanden van het jaar. Lekker knutselen op school, verlanglijstjes maken, liedjes zingen en zo af en toe je schoen zetten. Want ja, Sinterklaas is weer onderweg naar Nederland! Wat brengt hij dit jaar mee uit Spanje? Vol verwachting is het ieder jaar weer aftellen tot 5 december! En als het eenmaal zo ver is, is het volop genieten met elkaar. Helaas geldt dit niet voor alle kinderen, kinderen zoals Niek (7 jaar).

Eind vorig jaar zijn de ouders van Niek gescheiden. Vanwege financiële problemen waren er veel ruzies. Uiteindelijk besloten zijn ouders uit elkaar te gaan. Een erg verdrietige periode. Nieks leven, en dat van zijn kleine zusje, zag er ineens heel anders uit nu zij alleen met hun moeder wonen. Hun vader probeert langzaam de draad weer op te pakken en is hard op zoek naar een baan, terwijl hun moeder bijstand ontvangt. Geld voor leuke dingen, zoals Sinterklaascadeautjes, is er niet. Vorig jaar lukte het Nieks ouders nog om een kleine pakjesavond te houden met wat tweedehands speelgoed. Dit jaar gaat dat helaas niet lukken. Niek begrijpt steeds een beetje beter waarom hij niet aan alle Sinterklaasactiviteiten mee kan doen, maar voor zijn zusje is het wat lastiger.

Nieks ouders willen niets liever dan hun kinderen een fijne pakjesavond bezorgen, zodat ook zij een onbezorgd avondje kunnen genieten. Help jij hen?

* wegens privacy wordt er een andere naam en foto gebruikt