Erik de Zwart

Veroniklaas bakt pepernoten voor Actie Pepernoot

Je kent hem vast wel: Veroniklaas! De beste hulpsinterklaas van Nederland. Veroniklaas gaat het land in om Sinterklaas te helpen, maar ook om ludieke acties uit te voeren. Hiermee zamelt hij geld in voor Actie Pepernoot!

Veroniklaas zet zich namens Radio Veronica in voor Actie Pepernoot. Al sinds 1 november is hij in het land te vinden en voert hij leuke acties uit. Zo heeft hij 100 onbekende mensen een hand geschut, werd hij getraind door de luchtmacht en heeft hij geholpen met pepernoten bakken! Voor elke opdracht wordt er een bedrag gedoneerd aan Actie Pepernoot!

Een goed begin is het halve werk

Om de beste hulpsinterklaas van Nederland te worden, moet er natuurlijk goed getraind worden. En dat heeft Veroniklaas gedaan! Nog voordat Sinterklaas in Nederland aankwam, leerde Veroniklaas paardrijden, cadeaus inpakken en wuiven met zijn hand. Ook heeft hij alle namen uit het Grote Sinterklaasboek uit zijn hoofd geleerd. Want ja, een goed begin is het halve werk!

Voor elke opdracht een donatie aan Actie Pepernoot

Veroniklaas is helemaal klaargestoomd om hulpsinterklaas te zijn en hij wordt dan ook goed aan het werk gezet! Radio Veronica heeft namelijk diverse opdrachten voor de hulpsinterklaas bedacht. Voor elke opdracht kan gedoneerd worden. Als Veroniklaas de opdracht goed heeft uitgevoerd én er zijn genoeg donaties binnengekomen, dan verdubbeld Radio Veronica de donatie!

Een van de opdrachten was pepernoten bakken, want wat is nou een sinterklaasfeest zonder pepernoten? Veroniklaas heeft de opdracht goed uitgevoerd en daarmee een mooi bedrag opgehaald voor Actie Pepernoot!

Ben je benieuwd naar de andere opdrachten die Veroniklaas heeft uitgevoerd? Je kunt ze hier bekijken. Ook kun je de actie steunen via ons actieplatform!