Margriet: “De VriendenLoterij is er om een steuntje in de rug te bieden”

Al 15 jaar zijn ze de grootste partner van Actie Pepernoot: De VriendenLoterij! Margriet Schreuders is Hoofd Goede Doelen bij de loterij. We vroegen haar naar haar sinterklaasherinneringen en de bijdrage van de VriendenLoterij aan Actie Pepernoot.

Dankzij de spelers van de VriendenLoterij kunnen we jaarlijks voor minimaal 50.000 kinderen Pakjesavond mogelijk maken. Een fantastische bijdrage! Maar wat maakt Actie Pepernoot zo belangrijk voor de VriendenLoterij? Margriet legt het uit!

Margriet in cirkel voor nieuwsberichtEen warme en gezellige tijd!

Voor Margriet betekent Sinterklaas gezelligheid met haar gezin en familie. Margriet: “Het is de tijd van samen lachen, liedjes zingen, lekker eten. Buiten is het koud, guur en donker; binnen is het warm, gezellig en licht.”

Vol verwachting klopte haar hart…

Margriet: “Dat waren de pakjesavonden toen ik nog volop geloofde. Vooral die momenten vlak voordat er op de deur werd gebonsd door Piet en we daarna een zak cadeautjes op de stoep vonden. Het verwachtingsvolle van dat moment, de spanning voor wat er ging komen: dat zijn mijn mooiste herinneringen.”

En wat vond je vervolgens in de zak met cadeautjes?

“Echt meisjesspeelgoed: barbies en my little pony’s. Maar ook boeken en muziek. Single’tjes van Madonna bijvoorbeeld en ik denk dat ik een jaar of tien was toen ik het album ‘Rattle and Hum’ van U2 bovenaan mijn lijstje had staan.”

Hoe vaak mogen jouw kinderen hun schoentje zetten?

“Mijn kinderen mogen vanaf de intocht tot pakjesavond een keer per week hun schoen zetten. De Sint geeft aan wanneer dat is. Dit doet hij met handige stickers op de gezinskalender.”

Al 15 jaar grootste partner van Actie Pepernoot

De VriendenLoterij steunt Actie Pepernoot al 15 jaar. Maar wat maakt Actie Pepernoot zo belangrijk voor de VriendenLoterij? Margriet: “Elk jaar krijgen ruim 50.000 kinderen waar Sinterklaas vieren niet vanzelfsprekend voor is dankzij de ruim 24.000 deelnemers van de VriendenLoterij die voor Nationaal Fonds Kinderhulp meespelen toch een onvergetelijke pakjesavond en een mooi cadeau dankzij Actie Pepernoot. Vrienden zijn ervoor om een steuntje in de rug te bieden als dat nodig is en geluk mogelijk te maken. Geluk is wat Kinderhulp deze kinderen met Actie Pepernoot biedt en daarom steunt de VriendenLoterij het mooie werk van de stichting heel graag.”

VriendenLoterij roept dichttalenten op

“Dankzij Nationaal Fonds Kinderhulp en de VriendenLoterij krijgen minimaal 50.000 kinderen dit jaar wél een Sinterklaascadeautje. En bij een Sinterklaascadeautje hoort natuurlijk een gedicht. Daarom roepen we iedereen op om een leuk Sinterklaasgedicht te schrijven voor bij deze cadeautjes. Dat kan via onze gezamenlijke Facebookactie. Doe mee en schrijf een mooi Sinterklaasgedicht voor één van de kinderen!”