Gedichtenapp VriendenLoterij Actie Pepernoot

VriendenLoterij zoekt Schrijfpieten voor Actie Pepernoot

Amsterdam, 17 november 2015 – Het is helaas niet vanzelfsprekend dat ieder kind in Nederland op 5 december een Sinterklaascadeautje krijgt. Simpelweg omdat hun (pleeg)ouders er het geld niet voor hebben. Dankzij Actie Pepernoot van Nationaal Fonds Kinderhulp en de VriendenLoterij krijgen 50.000 kinderen die in armoede opgroeien dit jaar toch een mooi Sinterklaascadeau.

De VriendenLoterij ondersteunt de actie met een Facebook-actie, waarbij Schrijfpieten worden opgeroepen een gedicht te schrijven voor één van de kinderen.

Sinterklaasgedichten voor Actie Pepernoot

De kinderen ontvangen een cadeaucode en kunnen daarmee zelf, of samen met hun begeleider, via de speciale webshop een cadeau uitkiezen. Bij een Sinterklaascadeau hoort natuurlijk een gedicht, daarom roept de VriendenLoterij alle Schrijfpieten en dichttalenten in Nederland op om vóór 5 december een leuk gedicht te schrijven voor één van de kinderen. Een aantal ingezonden gedichten wordt vervolgens op kaartjes geprint en bij de cadeautjes gevoegd.

VriendenLoterij steunt Nationaal Fonds Kinderhulp

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zoals Nationaal Fonds Kinderhulp. Sinds 1999 ontvangt Nationaal Fonds Kinderhulp een bijdrage van de VriendenLoterij. Dit geld komt ten goede aan activiteiten, sport, vakanties en alledaagse dingen die het leven van kansarme kinderen net iets gelukkiger maken.

Reik jij Dichtpiet een helpende hand? Dan zorg je voor een mooie pakjesavond voor een kind in Nederland! Lever hier je gedicht in.