Strooigoed pepernoten

Wat te doen met overgebleven pepernoten?

Herken je het? Het sinterklaasfeest is afgelopen, maar je heb nog zakken vol pepernoten in de kast liggen. Eigenlijk heb je wel genoeg van al die pepernoten, maar weggooien is zonde… Wist je dat je hele lekkere gerechten kunt maken met pepernoten?

Elk jaar gebeurt het weer: er blijven pepernoten over. Alle schuimpjes, snoepjes en chocolaatjes worden opgegeten, maar de pepernoten raken nooit op voordat Sinterklaas het land verlaat. Heb jij ook pepernoten over en weet je niet wat je er mee moet doen? Wij hebben drie lekkere recepten mét pepernoten voor je op een rijtje gezet!

Monchoutaart met pepernoten

Pepernoten Monchou taartHeb je veel pepernoten over? Maak dan deze monchoutaart! Hoewel deze taart bekend staat als een sinterklaastaart, is deze ook na het sinterklaasfeest erg lekker én geschikt om van je pepernoten af te komen. Het bereiden kost ongeveer 45 minuten, maar je krijgt er een hele lekkere taart (en hopelijk veel complimenten) voor terug! Benieuwd naar het recept? Kijk snel hier.

Bron: Brendakookt

Pepernotencake

PepernotencakeWil je een iets minder machtig gerecht? Dan is deze pepernotencake misschien iets voor jou! Het is makkelijk om te maken en kost niet veel tijd. En een plakje cake bij de koffie of thee is altijd lekker toch? Bekijk het recept van de pepernotencake.

Bron: Laura’s Bakery

 

Stoofschotel met speculaas

Foto stoofschotel speculaasHeb je naast pepernoten ook nog speculaas over? Probeer dan eens een stoofschotel met speculaas! De speculaas en appelstroop zorgen ervoor dat de stoofschotel een heerlijke zoete smaak heeft! Bekijk hier het recept van 4Pure.

Bron: 4Pure

 

 

Natuurlijk kun je ook je kinderen, buurjongetjes of nichtjes blij maken met een handje pepernoten. Wat je ook doet: veel bak- en kookplezier en eet smakelijk!